SOMMARKURSER:16-19 juni
Naturens berättelse: ljusets och skuggans språk
Lärare: Karin Gissberg


Undersök naturens formspråk och uttryck i teckning och måleri! 
Vi utforskar hur vi kan använda oss av skuggor och ljus för att skapa stämningsfulla bildrum. Vi kommer att öva på förenkling och fördjupa oss i färgkontraster. Vid skissarbetet kommer vi att vara så mycket utomhus som möjligt, allt utifrån vad vädret tillåter. Sedan kan man välja att måla i ateljén eller att fortsätta ute. För att verkligen kunna nå in på djupet och förankra det vi upptäcker, så kommer vi att jobba med få bilder och ett begränsat tema som vi utforskar på olika vis. Vid de gemensamma dagliga genomgångarna kombineras samtal om bilderna och dagens praktiska erfarenheter med teori inom bildkomposition och färglära. 
Material tar man med själv, materialtips mejlas i maj.
Vi arbetar tillsammans mellan kl 9.30-15.30, och efter detta står ateljén till fritt förfogande fram till kl 22.
Kurspris: 4700 kr (boende och mat tillkommer)

Anmälan mejlas till brevenshjarta@gmail.com

 

8-12 juli
Sommarmåleri i Underbara Brevens Bruk


En vecka i den vackra och spännande bruksmiljön för dig som vill fokusera på ditt skapande och seende. Anna Asplund, bildlärare och konstnär, leder roliga och prestigelösa övningar på förmiddagen.  Jag visar på olika tekniker och sätt att starta ett projekt på.
Passar alla nivåer och åldrar.  Vi vistas både ute och inne, samt gör teckningsstudier i våra unika bruksmuseum.
10.00-14.00  Individuell handledning fram till kl 14, då ateljén är er för fortsatt arbete. Handledning och övningar samt tid för fritt arbete till 21.00 då jag låser.
Tekniker som akryl, olja, akvarell, grafiktryck, collage och teckning är det vi mest sysslar med här. Tala gärna om vilka tekniker du är mest intresserad av.
Detta blir en vecka full av skratt, flow, knivigheter, inspiration, nya upplevelser och glädje!
 
Pris: 2500 kr.
Pris inkl material för t.ex. grafiktryck 5000 kr.
 
 
Boende ordnar du genom att ringa Brevens Bruk AB på 019 58 58 50.
Badplatser, vacker skog med löpstigar och promenadleder, loppisar, restauranger och en av Europas bäst rankade discgolfbanor finns just här. Här finns också tysssstnaden.
 
Ta med barn, barnbarn och vänner och umgås på ett nytt sätt i sommar!
Varmt välkommen!
 


18-20 juli
Naturretreat 

Skogsbad med måleri, Gongbad och Open Floor
med Karin Gissberg, Kari Korkeamäki och Eileen Murray
mer info kommer inom kort


 

21-22 juli
Teckna landskap
Lärare: Marjolaine Lombard


Utifrån studier av landskapet kommer vi att pröva olika sätt att närma oss en tolkning. Vi kommer att arbeta med landskapskroki i blyerts, fylld form i kol där vi arbetar oss från mörkt till ljus genom att sudda fram ljuset. På ett undersökande och lekfullt vis översätter vi vad som ligger framför och bakom i miljön och skapar ett djup i bilden. Kursen passar alla, så väl nybörjare som dem som jobbat länge med teckning. Marjolaine handleder er individuellt utifrån era kunskaper.  

Material tar man med själv. (Kallelse med materialförslag mejlas ut ca 14 dagar innan kursstart).

Kursdagarna pågår mellan kl 9.30-15.15 och därefter är det öppen ateljé till kl 21 för de som vill jobba vidare på egen hand.

Kurspris 2700 kr inkl moms (Ev boende/kost tillkommer)

Anmälan mejlas till: brevenshjarta@gmail.com

  

.

10-13 aug
Naturens djup: rummets och tomrummets färger
Lärare: Karin Gissberg


Följ med på en spännande resa in i bildkompositionens och färgernas värld! Vi kommer att öva på att se och bygga bilder på nya sätt. Genom olika övningar i teckning och måleri prövas och övas ett friare förhållningssätt till bildkomposition och färg. Vi undersöker beståndsdelarna i bildkomposition, olika sätt att gestalta bilddjup och att bygga dynamiska kompositioner. Vi arbetar både med teckning och måleri, ofta med vissa färgbegränsningar för att upptäcka mer av färgens möjligheter. Det praktiska arbetet med färg varvas med teori i färglära för att öka förståelsen för hur färger kan användas för att uppnå olika resultat. Vid de gemensamma dagliga genomgångarna kombineras samtal om bilderna och dagens praktiska erfarenheter med teori inom bildkomposition och färglära. 
Material tar man med själv, materialtips mejlas i juni.
Vi arbetar tillsammans mellan kl 9.30-15.30, och efter detta står ateljén till fritt förfogande fram till kl 22.
Kurspris: 4700 kr (ev boende och mat tillkommer)

Anmälan mejlas till brevenshjarta@gmail.com
 

                                                                Varmt välkommen!